δημιουργική … γραφή

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Έτος Ρίτσου και μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση

Το έτος Ρίτσου έδωσε την ευκαιρία για πολλές και ενδιαφέρουσες εκληδώσεις για να γιορταστούν τα εκατό χρόνια από  τη γέννηση του ποιητή. Ανάμεσα σ' αυτές και το δικό μας αφιέρωμα τη σχολική χρονιά που μας πέρασε. Το ημερολογιακό έτος όμως δεν τελείωσε ακόμη και μας δίνει το χρόνο για μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση, με την ίδια ευκαιρία. Η βιογράφος του ποιητή Γ. Ρίτσου, Αγγελική Κώττη επιμελήθηκε και παρουσιάζει στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης έκθεση αφιέρωμα στον ποιητή που θα παρουσιαστεί από 26 Σεπτεμβρίου ως 30 Οκτωβρίου. 

Η μακρά διαδρομή της ποίησης του "διαχρονικού έλληνα" ποιητή και τα πολλαπλά του πρόσωπα, που δεν παύουν να μας εκπλήσσουν, παρουσιάζονται μέσα από τα χειρόγραφά του, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη ζωή του, καθώς και τις εικαστικές του δημιουργίες. 

Ο τίτλος της έκθεσης: Γιάννης Ρίτσος. Ο διαχρονικός Έλληνας. «Να λες: ουρανός και ας μην είναι».

Δεν θα ήταν ωραίο να είχαμε την ευκαιρία να πάμε να την επισκεφτούμε;;


3 σχόλια:

Ε. Στάμου είπε...

Ο κύβος ερρίφθη. Για να δούμε Άννα. Είθε!
Φιλάκια

Ειρήνη Λιβανού είπε...

Μακάρι να σας δούμε στην Αθήνα!

annboukou είπε...

Κορίτσια, φαίνεται ότι τελικά δεν μπορεί να συγχρονιστεί η εκδρομή μας με την έκθεση, δυστυχώς :(

Για να πάει η τρίτη τάξη την εκδρομή αυτή θα έπρεπε όπως αποφασίστηκε στο σύλλογο να τη συνδυάσει με την επίσκεψη στη Βουλή. Όμως οι επισκέψεις αρχίζουν από το Νοέμβριο και μετά και μάλιστα ούτε καν τις 2-3 πρώτες μέρες. Κλείσαμε λοιπόν για τις 6 Οκτωβρίου και δυστυχώς η έκθεση θα έχει μόλις τελειώσει.

Με μια άλλη ευκαιρία, ελπίζω ...