δημιουργική … γραφή

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Προετοιμαζόμαστε για την τελική φάση ...

Οι εργασίες μας για το αφιέρωμα στον Γ. Ρίτσο παίρνουν την τελική τους μορφή. Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενη που βλέπω το έργο σας και ελπίζω ότι θα σας μείνει η εμπειρία της προετοιμασίας και η χαρά και η συγκίνηση που προκαλεί η βαθύτερη γνωριμία με ένα τόσο σημαντικό ποιητικό έργο. Για μένα, που συνηθίζω να εργάζομαι πολύ από κοινού με τους μαθητές μου, όταν προετοιμάζουν ένα τέτοιο εγχείρημα, η φετινή εμπειρία ήταν ένα πείραμα ασύγχρονης επικοινωνίας που προσπάθησε να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή βοήθεια μέσω του ιστολογίου μας, αλλά και την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση από μέρους μου κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και διαμόρφωσης της τελικής σας εργασίας.

Περιμένω την ημέρα της παρουσίασης, ελπίζοντας ότι τελικά θα κοινωνήσουμε και στους συμμαθητές σας το απόσταγμα αυτής της προσπάθειας και θα κάνουμε μια καλή αρχή που θα έχει και συνέχεια του χρόνου.

6 σχόλια:

Ειρήνη Λιβανού είπε...

Μπράβο σας!!!
Καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Για πότε προγραμματίζετε το αφιέρωμα; Τι όμορφο που είναι να έρχονται οι μαθητές σε επαφή με τους μεγάλους μας ποιητές και να τους ετοιμάζουν αφιερώματα!
θα περιμένουμε υλικό για να το προβάλουμε κι εμείς.
Χτες είδα πως και ένα σχολείο του εξωτερικού οργάνωσε αφιέρωμα στο Ρίτσο. Παραθέτω την είδηση:
Τον ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο τίμησε η Ε' Δημοτικού του Ελληνόφωνου Σχολείου «Δημοσθένης» του Λαβάλ, με πρωτοβουλία της δασκάλας των Ελληνικών Ευαγγελίας Τσαλκίδου, η οποία κάλεσε τη συγγραφέα Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη να μιλήσει στα παιδιά για την ποίηση και την πεζογραφία με αφορμή το «Έτος Ρίτσου».
Οι μαθητές του Ελληνόφωνου Σχολείου «Δημοσθένης» απήγγειλαν εν χορώ ένα από τα λιανοτράγουδα, ενώ η συγγραφέας ερμήνευσε αποσπάσματα από την «Εαρινή Συμφωνία» του μεγάλου Έλληνα ποιητή.(από τον Αντένα η είδηση)
Δεν είναι φοβερό;

οι μαθητές του Γ3 και Γ4 είπε...

Καλή επιτυχία στο αφιέρωμα σας!Να που σας ανακαλύψαμε και μεις!Νομίζω πως το έργο ενος εκπαιδευτικού είναι ακριβώς αυτό : να κινητοποιεί τα παιδιά να δουλεύουν μόνα τους, δημιουργικά. Όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα. Και πάλι μπράβο σας! Περιμένουμε να δούμε το υλικό σας!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Καλησπέρα, καλησπέρα,

Είδα κι εγώ φωτάκι, μπήκα. κι έπεσα και πάνω στην ώρα της γιορτής. Διπλή χαρά. Και για την τιμή στον ποιητή και για τη δραστηριότητα μέσα από την οποία τα παιδιά ανακαλύπτουν, ανοίγονται, αλλά και οι μεγάλοι δροσίζονται και μαθαίνουν.

Να σας πάνε όλα καλά, λοιπόν. Περιμένουμε ανυπόμονα να διαβάσουμε τη "μετά" χαρά σας.

annboukou είπε...

Διαβάζουμε τα λόγια σας τη στιγμή της τελικής ευθείας πριν την παρουσίαση και σας ευχαριστούμε για το κουράγιο που μας δίνετε. Την Τετάρτη 13/5 είναι η παρουσίασή μας.Θα έχετε νέα μας μετά...

xrysomyga είπε...

Άννα, αγαπητοί μας συμμαθητές και φίλοι, σας ευχόμαστε κι εμείς καλή επιτυχία στη γιορτή σας. Τώρα, που γνωριστήκαμε κι από κοντά, θα είμαστε σε πιο στενή επαφή από τη νέα σχολική χρονιά.
Καλή δύναμη και επιτυχία και στις εξετάσεις που πλησιάζουν.

Φιλιά απ` όλους εμάς.

Ειρήνη Λιβανού είπε...

Καλή επιτυχία στη σημερινή παρουσίαση του αφιερώματός σας στο Ρίτσο. Περιμένουμε να το δούμε κι εμείς.