δημιουργική … γραφή

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

"Βοήθεια α α α "

Ντριν ... Και αυτό είναι το ξυπνητήρι! Ξυπνάω λοιπόν ευδιάθετη μιας και ξεκίνησε μια καινούργια μέρα, χωρίς προβλήματα -ακόμη τουλάχιστον- για να πάω στη δουλειά μου. Προχωρώ λίγα στενά και στη συνέχεια βγαίνω στον κεντρικό δρόμο. Η εικόνα απίστευτη. Αδέσποτα σκυλιά τριγυρνούν παντού σκορπίζοντας τα καλλιτεχνικά τους δημιουργήματα αλόγιστα σε όλο το πεζοδρόμιο. Και τι να κάνεις; Προσπαθείς να συνεχίσεις χωρίς να σκέφτεσαι αυτό το δημιουργικό ταλέντο των σκύλων. Καθώς προχωράς, ή μάλλον, καθώς σέρνεσαι, αφού οι καταστηματάρχες έχουν απλώσει τα "πολύτιμα" προϊόντα τους σε όλο το μήκος των πεζοδρομίων, ο θυμός σου αυξάνεται. Και μετά αναρωτιόμαστε πώς υπάρχουν τόσο θύματα νευρικού κλονισμού στον κόσμο!

Συνεχίζοντας παρόλα αυτά βλέπει κανείς τόσους υπέρβαρους -και δεν είμαι ρατσίστρια- να χλαπακιάζουν φαηγτά και έτσι εξηγείται το ότι η παχυσαρκία έχει φτάσει στα ύψη! Άντε, λες στον εαυτό σου, υπομονή και συνεχίζεις να περπατάς. Παρακάτω, καβγάδες μεταξύ οδηγών. Και τώρα αρχίζουν οι βρισιές... ουπς! ακατάλληλο: οι μαμάδες να κλείσουν τ'αυτιά των παιδιών τους γρήγορα, επαναλαμβάνω, γρήγορα!

Έτσι απογοητευμένη και νευριασμένη αποφασίζω να γυρίσω σπίτι και να πάρω άδεια από τη δουλειά. Τώρα που το σκέφτομαι, σιγά τα λεφτά που παίρνω!
(Για την οικονομική κρίση ... στο επόμενο επεισόδιο !!!)

Αναστασία Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: