δημιουργική … γραφή

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ !!!!!!!!!!!!

Ας κάνουμε λοιπόν κι εμείς μια βόλτα στους δρόμους της πόλης μας. Ένας εξειδικευμένος παρατηρητής θα μπορούσε να αντιληφθεί ένα σωρό μικροπεριστατικά που φανερώνουν τη σημερινή κατάσταση των δρόμων.

Κόσμος πολύς... Γυναίκες που τρέχουν να προλάβουν τις δουλειές και τα ψώνια τους, γυναίκες που χαζεύουν τις βιτρίνες και εξασκούν την μεγάλη τους ικανότητα, το κουτσομπολιό, δημιουργώντας έτσι ένα χάος που εμποδίζει τους υπόλοιπους. Μικροπωλητές, αλλοδαποί, αδέσποτα... Μα οι μεγαλύτεροι εχθροί απ’ ότι φαίνεται είναι οι καλοντυμένοι κύριοι και οι κοκέτες δεσποινίδες που βγάζουν βόλτα το κατοικίδιό τους. Οι τελευταίες περπατούν καμαρωτές, κρατώντας το κατοικίδιό τους, το καμάρι τους, που τόσο πολύ αγαπάνε. Μα δεν γίνεται καν λόγος για ό,τι αφήνουν αυτά τα υπέροχα, πολυτάλαντα ζώα πίσω τους, στολίζοντας και διακοσμώντας τα πεζοδρόμια. Αυτά δεν αρέσουν, φαίνεται, στις ψηλομύτες δεσποινίδες που τα αφήνουν στο δρόμο. Και εδώ είναι που εμφανίζονται οι επιφανείς επιχειρηματίες, καλοντυμένοι και περιποιημένοι. Απορροφημένοι από την σκέψη της δουλειάς και των επιχειρήσεων, πατάνε άτσαλα και απρόσεχτα τις δημιουργίες των σκύλων, χαλώντας –αν μη τι άλλο- αυτή την υπέροχη διακόσμηση. Ακολουθεί φυσικά ένας χείμαρρος από βρισιές, που χαλάει την εικόνα που ως τώρα είχαμε δημιουργήσει γι’ αυτούς τους κυρίους, οι οποίοι τρέχουν για να αλλάξουν τα παπούτσια και τα ρούχα τους!!!

Μεσημεράκι. Οι άνθρωποι κλεισμένοι στα σπίτια τους, ξεκουράζονται από τις πρωινές τους περιπέτειες. Κοιμούνται, αλλά όχι για πολύ. Θα σκεφτείτε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα ξυπνήσουν σιγά σιγά από το κελάηδισμα κάποιου πουλιού ή από τη μουσική κάποιου ξυπνητηριού. Όχι... Σ’ αυτήν την πόλη αυτά τα μέσα είναι ξεπερασμένα. Έχουμε νέα μόδα. Κόρνες και πάλι κόρνες. Κόρνες από αυτοκίνητα ή από φορτηγά, κόρνες κοφτές, μακρόσυρτες, βραχνές... Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, όπως λέει κι ο λαός. Προέρχονται βέβαια απ’ τους οδηγούς που αγωνίζονται να περάσουν απ’ το δρόμο λόγω διπλού ή ακόμη και τριπλού παρκαρίσματος. Λίγο η κόρνα, λίγο οι φωνές, κάτι θα γίνει. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θα έρθει κάποια στιγμή λαχανιασμένος και ενοχλημένος που σηκώθηκε από τις διπλανές καφετέριες και θα αδειάσει το δρόμο παρκάροντας λίγο παρακάτω σε διπλή σειρά. Γιατί όχι ; Οι αστυνομικοί δεν αποτελούν πρόβλημα. Αντιθέτως, αποτελούν είδος προς εξαφάνιση σε τέτοιες γειτονιές. Και σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς βρει κάποιο αυτοκίνητο παράνομα παρκαρισμένο, ή θα κάνει τα στραβά μάτια ή θ’ αρχίσει τα παζάρια με τον ιδιοκτήτη για το πρόστιμο, όπως στη λαϊκή αγορά. Λίγο ο δισταγμός του αστυνομικού, λίγο οι υποτιθέμενες γνωριμίες του ιδιοκτήτη συντελούν στο να παραμείνει η κατάσταση ίδια κι απαράλλαχτη.

Όμως υπάρχει κι ένα μικρό παραθυράκι ανοιχτό σ’ αυτή την υπόθεση. Οι οδηγοί μπορούν να δικαιωθούν κάποιες φορές, όταν οι μπάλες των παιδιών απ’ τις αυλές και τα σχολεία, πέφτουν πάνω στα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και δημιουργούν μικροζημιές. Αυτό θα πει δικαίωση και ανακούφιση!!! Οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν αφού είναι παραβάτες και απομακρύνονται. Κι έτσι, οι υπόλοιποι οδηγοί ευγνωμονούν τα παιδιά και εύχονται ολόψυχα παρόμοια τύχη σε όλους τους παραβάτες των δρόμων...

ΝΕΜΟ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: