δημιουργική … γραφή

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που οργάνωσε το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων ενάντια στον ρατσισμό και των κοινωνικό αποκλεισμό οι μαθητές του σχολείου συμμετείχαν σε θεατρικό εργαστήριο γύρω από το θέμα. 

Ως αφόρμηση παρακολούθησαν μικρά βίντεο, κάποια από τα οποία ήταν παραγωγές μαθητών, όπως για παράδειγμα "Οι ράγες της σιωπής", μια όμορφη δουλειά των μαθητών του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσ/κης, καθώς και μια παλιότερη δουλειά των μαθητών του σχολείου μας, υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου Άννας Μπουκουβάλα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ from annboukou on Vimeo.






Μετά την προβολή ακολούθησε θεατρικό παιγνίδι, υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής και Θεάτρου, Άννας Μπουκουβάλα. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με μικρά αυτοβιογραφικά κείμενα γραμμένα από μετανάστες που μαζί με τα φιλμ παρείχαν ένα πρώτο υλικό  για δραματοποίηση με αναδημιουργία ρόλων και καταστάσεων, την τεχνική της "ανακριτικής καρέκλας", το "περίγραμμα του χαρακτήρα" και σύντομους αυτοσχεδιασμούς με μικρά επεισόδια ρατσιστικών συμπεριφορών .

Δεν υπάρχουν σχόλια: