δημιουργική … γραφή

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΕΛΟΣ - ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΒΟΛΤΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΑ

Το σχολικό έτος τελείωσε και τα μαθήματα της αρχαίας ιστορίας αποτελούν κι αυτά παρελθόν. Ελπίζω όχι τόσο, ώστε να μη ενδιαφέρεστε πια, έστω να ενημερωθείτε γενικότερα, για θέματα που δεν προλάβαμε να μελετήσουμε εκτενώς.

Όσοι λοιπόν το επιθυμούν, ας κάνουν μια ψηφιακή βολτίτσα από την πολυθρόνα του γραφείου τους και ας περιηγηθούν εικονικά το αρχαιολογικό πάρκο του Δίου, μέσα από πανοραμικές φωτογραφίες, αεροφωτογραφίες, χάρτες και σε κάποιες περιπτώσεις και τρισδιάστατες φωτορεαλιστικές απεικονίσεις -όπως αυτές των ιερών της Δήμητρας και της Ίσιδος.

Το Δίον υπήρξε σημαντικό κέντρο που συνδέθηκε με τη λατρεία των Μουσών και κυρίως με τη λατρεία του Δία, από όπου πήρε και την ονομασία του. Στο ιερό του Δία τελούνταν ετήσιες γιορτές και στο στάδιό του αθλητικοί αγώνες, τα Ολύμπια.

Για όσους έχουν μεγαλύτερη περιέργεια η ΕΡΤ, μέσα από το ψηφιακό της αρχείο μας επιτρέπει να παρακολουθήσουμε το ντοκυμαντέρ Αρχαιολογικά ευρήματα στο Δίον, μια παρουσίαση των νεότερων ερυμάτων από τον καθηγητή Δ. Παντερμαλή, που ήταν ο κύριος υπεύθυνος των αρχαιολογικών ανασκαφών της περιοχής.

3 σχόλια:

dreamteamk9 είπε...

Ωραία αυτή η καλοκαιρινή βόλτα και θα την κάνουμε οπωσδήποτε. :)

Κυρία Μπουκουβάλα, Καλό Καλοκαίρι σας εύχομαι, και από το φθινόπωρο με νέα διαδικτυακά μαθήματα!

annboukou είπε...

Ευχαριστώ, όλοι μας χρειαζόμαστε ένα καλό καλοκαίρι. Στο επανειδείν, έστω και διαδικτυακά

Ε. Στάμου είπε...

Τους ηλεκτρονικούς μας χαιρετισμούς Άννα και ευχές για καλό και ξεκούραστο καλοκαίρι!
Δια ζώσης τα είπαμε και συμφωνήσαμε όλοι σήμερα ότι περάσαμε υπέροχα χθες!
Φιλιά πολλά.