δημιουργική … γραφή

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ... ΕΓΧΡΩΜΗ


Αποχαιρετώντας αυτές τις μέρες τη μελέτη της αρχαίας μας ιστορίας, ας προσπαθήσουμε να ζωντανέψουμε τα λείψανα αυτού του πολιτισμού.

Το βίντεο που ακολουθεί μας βοηθά να πλησιάσουμε την εικόνα που παρουσίαζαν στα μάτια των αρχαίων θεατών τους τα αρχαία μνημεία.


Θα επισκεφτούμε επίσης το Μουσείο της Ακρόπολης και ειδικότερα την αίθουσα του Παρθενώνα, , θα γνωρίσουμε τη ζωφόρο του Παρθενώνα







To Βρεττανικό Μουσείο μας προσφέρει επίσης, εκτός των άλλων, τη δυνατότητα να "ζήσουμε" μια καθημερινή μέρα στην αρχαία Αθήνα, υιοθετώντας ένα "avatar" ή να περιηγηθούμε τα σημαντικότερα σημεία της πόλης και του λιμανιού της στον Πειραιά. Όσοι έχουν περισσότερο χρόνο, μπορούν να παίξουν το παιγνίδι με τους Σκύθες σκλάβους. Τι είναι αυτό; Κατά τη διάρκεια της αθηναϊκής δημοκρατίας, όπως έχουμε επισημάνει οι πολίτες δεν ήταν πάντα πρόθυμοι να ασκήσουν τα δημοκρατικά καθήκοντα που συνεπάγονταν η ιδιότητά τους ως πολίτες. Για να γίνουν οι συγκεντρώσεις της Εκκλησίας του Δήμου συχνά χρειαζόταν κάποιοι να υποχρεωθούν να παραμείνουν στην Αγορά και αυτό δεν γινόταν πάντα με εύκολο τρόπο. Η πόλις είχε αναθέσει αυτό το καθήκον σε Σκύθες σκλάβους,που κρατούσαν σκοινιά βαμμένα με κόκκινο χρώμα, τι έκαναν με αυτά;Δείτε το στο παιγνίδι.

2 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Δημιουργική γραφή ... δημιουργικών προτάσεων πάντα εδώ. Ευχαριστούμε.

annboukou είπε...

Γειά σου Διονύση, τα παιδιά πώς πάνε τώρα που βρίσκονται προ των πυλών;