δημιουργική … γραφή

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Xαθήκαμε, αλλά είχαμε τους λόγους μας!

Εφέτος ήταν η νέα γρίπη που μας κράτησε 15 μέρες εκτός σχολείου και αμέσως μετά η φιλοξενία μαθητών και καθηγητών από πέντε χώρες της Ε.Ε. στα πλαίσια της υλοποίησης ενός προγράμματος Comenius από το σχολείο μας με τίτλο "Creating Cultural Capitals". Στο πρόγραμμα, εκτός από το σχολείο μας, συμμετείχαν σχολεία από την Αγγλία, Δανία, Αυστρία, Λιθουανία και Ρουμανία.

Τους ξεναγήσαμε στο σχολείο μας και στα αξιοθέατα της πόλης μας, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, φάγαμε και χορέψαμε παρέα. Επιστρατεύσαμε τις γνώσεις των αγγλικών μας και παρουσιάσαμε την ιστορία του τόπου μας και της πόλης μας, το εκπαιδευτικό μας σύστημα, τη μουσική μας παράδοση και τα ήθη και έθιμα των χριστουγέννων και τραγουδήσαμε τα κάλαντα.

Παρακολουθήσαμε με τη σειρά μας παρουσιάσεις από τους μαθητές των άλλων χωρών για τα χριστουγεννιάτικα έθιμά τους, εικονογραφημένα project για τα χριστούγεννα, γευτήκαμε χριστουγεννιάτικα γλυκά που κουβάλησαν για μας από τις πατρίδες τους και ακούσαμε τα δικά τους κάλαντα και μουσικές των χριστουγέννων. Ως αποχαιρετιστήριο, στολίσαμε παρέα ένα πολυπολιτισμικό χριστουγεννιάτικο δέντρο που, εκτός των άλλων, διακοσμήθηκε με πολλά χειροποίητα παραδοσιακά στολίδια από κάθε χώρα, που έφτιαξαν οι φιλοξενούμενοί μας και μας έμαθαν να φτιάχνουμε κι εμείς μαζί τους και, τέλος, ανταλλάξαμε δώρα και κάρτες.

Αναρτώ κάποιες φωτογραφίες, για να έχουμε να θυμόμαστε όσα περάσαμε, τώρα που τελείωσαν ...

Μάθαμε πολλά και περάσαμε καλά, ελπίζω και, το κυριότερο, δημιουργήσαμε νέες φιλίες. Την άνοιξη μας περιμένουν στην Αγγλία. Μέχρι τότε, ας ετοιμάσουμε τις εργασίες μας για το project.




























Δεν υπάρχουν σχόλια: