δημιουργική … γραφή

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Καλωσορίζω τα πρωτάκια μας!!

Μαζί φέτος θα δοκιμάσουμε τις δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία για να κάνουμε πιο ευχάριστη τη διδασκαλία του μαθήματος της ιστορία.

Ας δούμε παρέα τι συμβαίνει στην περιοχή της Ελλάδος την Εποχή του Χαλκού και ειδικότερα στην περιοχή του Αιγαίου.


Μια μικρή βόλτα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού



θα σας μεταφέρει στον πολιτισμό των νησιών του Αιγαίου την Εποχή του Χαλκού.

Όπως συμφωνήσαμε, η κάθε ομάδα θα αντλήσει υλικό για το συγκεκριμένο θέμα της, θα επιλέξει τα πιο σημαντικά στοιχεία και θα συντάξει μια παράγραφο που θα παρουσιάζει αυτές τις πληροφορίες στη τάξη.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα μας δώσει επίσης χρήσιμο και ενδιαφέρον υλικό.


Δοκιμάστε την εικονική περιήγηση στον Κυκλαδικό Πολιτισμό, όπου θα βρείτε εικόνες και πληροφορίες ή απλώς περιηγηθείτε τις εικόνες.








ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: Από πού αντλούμε τις πληροφορίες μας για τον Κυκλαδικό πολιτισμό; Τι είδους πηγές διαθέτουμε και τι προβλήματα μας δημιουργεί αυτό;


Καλωσήρθατε !!!


3 σχόλια:

xrysomyga είπε...

Γεια σας παιδιά. Ωραίες δουλειές κάνετε, συγχαρητήρια σε όλους. Να επικοινωνούμε για συνεργασία, ανταλλαγές απόψεων και υλικού, ψυχολογική υποστήριξη (με τόσα που περνάμε).

ΑJ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
annboukou είπε...

Γειά σας και σας, όλοι μας ακόμη προσπαθούμε κάπως μουδιασμένα να βρούμε ένα ρυθμό στην προσπάθεια να εισάγουμε τη χρήση της τεχνολογίας στην ιστορίας της Α'και κάθε ιδέα ή εμπειρία θα είναι χρήσιμη. Τα προβλήματα και τα ερωτηματικά πολλά, η όρεξη όμως συνεχίζει να υπάρχει, οπότε θα υπάρξει και συνέχεια.