δημιουργική … γραφή

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ρίτσος: Ο ποιητής της Ρωμιοσύνης

Στην προετοιμασία μας για την προσέγγιση του έργου του Γ. Ρίτσου, διαβάστε ολόκληρο το έργο Ρωμιοσύνη , για να τοποθετήσουμε το απόσπασμα του σχολικού μας βιβλίου στην ολότητά του.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του Γ. Ρίτσου, μπορείτε να παρακολουθήστε το ειδικό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του ποιητή από την εκπαιδευτική τηλεόραση καθώς και τις εκπομπές της ΕΡΤ, Εποχές και Συγγραφείς, Γ. Ρίτσος και Ρίτσος, Ποίηση και εικόνα, στην οποία ο ίδιος παρουσιάζει το ποιητικό αλλά και το εικαστικό του έργο.

Στο ιστολόγιό μας επίσης, σε παλιότερες αναρτήσεις, μπορείτε να βρείτε πολύτιμο υλικό προετοιμασίας καθώς και το τελικό αποτέλεσμα της εργασίας των συμμαθητών σας, από παλιότερα έτη, για το Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή, που τα γιορτάσαμε το 2009, μελετώντας τμήματα από το σύνολο του έργου του.

Με την ευκαιρία του επετειακού αυτού έτους, ειδικό αφιέρωμα στον ποιητή έκανε το ΕΚΕΒΙ, στο ψηφιακό αρχείο του οποίου μπορείτε να βρείτε βιογραφικά και εργογραφικά στοιχεία καθώς και χρήσιμους συνδέσμους που παρεπέμπουν σε απαγγελίες ποιημάτων του και κινηματογραφικά ή τηλεοπτικά αφιερώματα.
Για την ίδια επέτειο ο Γιώργος και η Ηρώ Σγουράκη ετοίμασαν μια συλλεκτική έκδοση σε ένα βιβλίο-λεύκωμα:  Γιάννης Ρίτσος, Αυτοβιογραφία, με ντοκουμέντα από τη ζωή του ποιητή.