δημιουργική … γραφή

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΟ ΣΠΑΘΑΡΗ

Μικρότεροι και μεγαλύτεροι ευχόμαστε όλοι: Καλό ταξίδι Ευγένιε Σπαθάρη. Μεγάλωσες γενιές και γενιές και ταύτισες το όνομά σου και τη φωνή σου με έναν λαϊκό ήρωα, τον Καρακιόζη. Θα μας λείψεις, όπως μας λείπουν όλοι όσοι φεύγουν και η απουσία τους δημιουργεί κενό, κι ας λέει ό,τι θέλει η φυσική...

Εκδήλωση για το έτος Γ. Ρίτσου. Xαίρομαι που έγινε, λυπάμαι που τελείωσε!!

Δεν έχω ακόμη πρόχειρο για ανάρτηση το υλικό του σημερινού αφιερώματος, αλλά νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω ειλικρινά και συγκινημένη τις μαθήτριές μου που συμμετείχαν στην προετοιμασία της εκδήλωσης, γιατί σήμερα με έκαναν κι ένιωσα ότι άξιζε τον κόπο όλη η προετοιμασία και χάρηκα γιατί κατάφεραν και ξεκλείδωσαν, μέσα από την προσπάθειά τους, ένα μέρος της ποιητικής κληρονομιάς ενός σημαντικού και μεγάλου ποιητή μας.

Αυτή η προσωπική επαφή με την ποίηση ας είναι η καλύτερη παρακαταθήκη σας κι ελπίζω να γίνει η μαγιά να διατηρήσετε μια μονιμότερη και μη σχολική σχέση με τη λογοτεχνία. Επειδή όλες είστε μαθήτριες της τρίτης γυμνασίου και αυτή ήταν η τελευταία δουλειά που κάναμε μαζί, σας εύχομαι να συνεχίσετε αποφεύγοντας τον κυνισμό της χρησιμοθηρίας και βρίσκοντας πάντα το κουράγιο να διακρίνετε αυτό που αξίζει μέσα από το υποχρεωτικό.

Καλή δύναμη σε ό,τι κι αν κάνετε στη συνέχεια.

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Προετοιμαζόμαστε για την τελική φάση ...

Οι εργασίες μας για το αφιέρωμα στον Γ. Ρίτσο παίρνουν την τελική τους μορφή. Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενη που βλέπω το έργο σας και ελπίζω ότι θα σας μείνει η εμπειρία της προετοιμασίας και η χαρά και η συγκίνηση που προκαλεί η βαθύτερη γνωριμία με ένα τόσο σημαντικό ποιητικό έργο. Για μένα, που συνηθίζω να εργάζομαι πολύ από κοινού με τους μαθητές μου, όταν προετοιμάζουν ένα τέτοιο εγχείρημα, η φετινή εμπειρία ήταν ένα πείραμα ασύγχρονης επικοινωνίας που προσπάθησε να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή βοήθεια μέσω του ιστολογίου μας, αλλά και την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση από μέρους μου κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και διαμόρφωσης της τελικής σας εργασίας.

Περιμένω την ημέρα της παρουσίασης, ελπίζοντας ότι τελικά θα κοινωνήσουμε και στους συμμαθητές σας το απόσταγμα αυτής της προσπάθειας και θα κάνουμε μια καλή αρχή που θα έχει και συνέχεια του χρόνου.