δημιουργική … γραφή

Όμιλος δημιουργική γραφή και θέατρο

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΜΠΕΡΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου "Η κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των θαυμάτων " στο Καμπέρειο Θέατρο, την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015. 

Ακολουθούν φωτογραφίες από την παράστασηΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥΤο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και ο  Όμιλος «Εκφραστικής Ανάγνωσης, Δημιουργικής Γραφής και Θεάτρου»  του σχολείου παρουσιάζουν το έργο «Η Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των θαυμάτων» την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, ώρα 19:00 στο Καμπέρειο Θέατρο. Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της  Συνάντησης Μαθητικών Θιάσων, που οργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ι. και μετά το πέρας της θα ακολουθήσει η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου της σχολικής χρονιάς 2014-15.

Το κείμενο του έργου αποτελεί καρπό της δημιουργικής εργασίας των μαθητών της Α΄ και της Β΄ τάξης που συμμετείχαν στον Εκπαιδευτικό Όμιλο κατά το σχολικό έτος 2014-15 υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας, Άννας Μπουκουβάλα. Οι μαθητές, βιωματικά μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και το θεατρικό παιγνίδι, διερεύνησαν τις μεθόδους  με τις οποίες θα μπορούσαν  να  διαγράψουν  έναν ρόλο, τον τρόπο με τον οποίο οι διαφορετικοί ρόλοι μπορούν τελικά να συνδυαστούν και να αλληλεπιδράσουν δημιουργώντας δράση και τελικά ό,τι συνέλαβαν  ως ιστορία δοκίμασαν να το μετατρέψουν σε λιτό και περιεκτικό θεατρικό λόγο.

Έμπνευση άντλησαν από τη ζωή τους, και πιο συγκεκριμένα από το επίκαιρο για εκείνους θέμα της εφηβείας, των προβλημάτων της και προβληματισμών τους πάνω σ” αυτό. Θεατρικό καμβά, από όπου ξεπήδησαν οι χαρακτήρες του έργου, αποτέλεσε το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας, με τους συμβολισμούς του, σε συνομιλία με το εξίσου γνωστό κι αγαπημένο έργο του Λ. Κάρολ, Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.Δημιουργική γραφή 2014-15
Oδός Μπούκγουορμ" της Ελπίδας Κάλλου

Θερμά συγχαρητήρια

Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτρια της Β΄ τάξης του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και μέλους του Ομίλου "Εκφραστική ανάγνωση και δημιουργική γραφή εστιασμένη στο θεατρικό λόγο και τη θεατρική πράξη" , Ελπίδα Κάλλου,  η οποία συμμετείχε στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποιήματος και Διηγήματος με θέμα: «Ο ξένος - ο άλλος - ο διαφορετικός», διότι το διήγημά της "Οδός Μπούκγουορμ" προκρίθηκε στον κατάλογο των 10 καλύτερων έργων που πέρασαν στην φάση της τελικής κρίσης.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τον κατάλογο των έργων που προκρίθηκαν στον ιστότοπο του  Π.Π.Σ.Πανεπιστημίου Πατρών, που συνδιοργάνωσε το διαγωνισμό με το Π.Π.Σ. Ευαγγελικής Σχολής Ν. Σμύρνης και τα τελικά αποτελέσματα στον ιστότοπο της  Δ.Ε.Π.Π.Σ..


Η υπεύθυνη καθηγήτρια του Ομίλου: Άννα Μπουκουβάλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια: