δημιουργική … γραφή

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου "Η κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των θαυμάτων " στο Καμπέρειο Θέατρο, την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο της Συνάντησης Μαθητικών Θιάσων, που διοργάνωσε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων

Το κείμενο του έργου ήταν καρπός της δημιουργικής εργασίας των μαθητών της Α΄ και της Β΄ τάξης που συμμετείχαν στον Εκπαιδευτικό Όμιλο κατά το σχολικό έτος 2014-15 υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας, Άννας Μπουκουβάλα.

Οι μαθητές, βιωματικά μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και το θεατρικό παιγνίδι, διερεύνησαν τις μεθόδους  με τις οποίες θα μπορούσαν  να  διαγράψουν  έναν ρόλο, τον τρόπο με τον οποίο οι διαφορετικοί ρόλοι μπορούν τελικά να συνδυαστούν και να αλληλεπιδράσουν δημιουργώντας δράση και τελικά ό,τι συνέλαβαν  ως ιστορία δοκίμασαν να το μετατρέψουν σε λιτό και περιεκτικό θεατρικό λόγο.

Έμπνευση άντλησαν από τη ζωή τους, και πιο συγκεκριμένα από το επίκαιρο για εκείνους θέμα της εφηβείας, των προβλημάτων της και προβληματισμών τους πάνω σ” αυτό. Θεατρικό καμβά, από όπου ξεπήδησαν οι χαρακτήρες του έργου, αποτέλεσε το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας, με τους συμβολισμούς του, σε συνομιλία με το εξίσου γνωστό κι αγαπημένο έργο του Λ. Κάρολ, Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.

Στην παράσταση συμμετείχαν οι μαθητές

Κοκκινοσκουφίτσα: Βασιλική Γιούνη
Μητέρα:Ελπίδα Κάλλου
Αλίκη: Φοίβη Καρατζόγλου
Λύκος: Έκτορας Καρατζόγλου
Γιαγιά: Μαρία - Ελένη Κρομμύδα
Γάτος: Κατερίνα Παγούνη
Κάμπια: Έλλη Παγούνη
Πινόκιο: Ελπίδα Κάλλου
Κούνελος:Κατερίνα Παγούνη
ΤζάκΜαρία - Ελένη Κρομμύδα