δημιουργική … γραφή

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Haiku Deck

Για κάποιες από τις εργασίες μας θα χρειαστεί να ετοιμάσουμε παρουσιάσεις. Για να μην μονοπωλεί τη δημιουργικότητά μας η πλατφόρμα του Office, ας δούμε και κάτι άλλο: τη διαδικτυακή εφαρμογή Haiku Deck

Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τίποτε στον υπολογιστή σας. Εγγραφείτε δωρεάν και δοκιμάστε να φτιάξετε μια παρουσίαση με κάποιο απλό θέμα. Υποστηρίζει ελληνικά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για φόντο στη διαφάνειά σας εικόνες που η εφαρμογή εμφανίζει άμεσα με λέξεις-κλειδιά ή να ανεβάσετε τις δικές σας από τον υπολογιστή σας. Αφού τελειώσετε, μπορείτε να "σώσετε" την παρουσίασή σας ως αρχείο pdf ή αρχείο που ανοίγει με το P.Point.



Meet Haiku Deck from Haiku Deck on Vimeo.

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Γόρδιος Δεσμός

Με την ευκαιρία της συζήτησης για τον Γόρδιο δεσμό κι επειδή δεν βλέπουμε άμαξες πια στην καθημερινότητά μας, ας δούμε πώς έχει αναπαρασταθεί ζωγραφικά το επεισόδιο αυτό της ιστορίας του Μ. Αλεξάνδρου.

J.P. Pannini


M. Altomonte (1709)






J.-S.Berthélemy, Paris, Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts




J.-F. Godefroy (1767), Paris, Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts





A. Castaigne (1898-9)



Perino del Vaga (Pietro Buonaccorsi), The Metropolitan Museum, New York



Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Η Ιλιάδα και η Οδύσσεια μέσα από μαγικές εικόνες. Η αρχαία Ελλάδα συναντάει την τέχνη της δεκαετίας του ‘50.

Η Άλις και ο Μάρτιν Πρόβενσεν ήταν ένα ζευγάρι Αμερικανών που εικονογράφησαν περισσότερα από 40 βιβλία για παιδιά.. Ανάμεσα σ'αυτά ήταν και το βιβλίο «The Iliad and the Odyssey, A Giant Golden Book, Deluxe Edition» που εκδόθηκε το 1956 με θέμα, όπως είναι φανερό, τα δύο ομηρικά έπη και οι εικόνες που ακολουθούν είναι από την εικονογράφησή του.








Χρησιμοποιώντας το λογισμικό δημιουργίας εννοιολογικού χάρτη VUE  στον κόμβο κάθε φωτογραφίας προσθέστε λεζάντα σχετική με το επεισόδιο του αφηγείται και επιλέξτε από το ομηρικό κείμενο κάποιο απόσπασμα που κατά τη γνώμη σας συνοδεύει καλύτερα την εικόνα. Στη συνέχεια συνδέστε τους κόμβους έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια χρονογραμμή που θα ακολουθεί τα γεγονότα σύμφωνα με τον χρόνο της ιστορίας και μια δεύτερη που θα ακολουθεί το χρόνο της αφήγησης. Προσοχή: Οι εικόνες είναι λιγότερες από τα σημαντικά επεισόδια της πλοκής, γι’ αυτό προσθέστε όσους κόμβους εσείς κρίνετε απαραίτητους, με τον αντίστοιχο τίτλο και απόσπασμα από το κείμενο.  






Πηγή: www.lifo.gr