δημιουργική … γραφή

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Αναπτύσσοντας ντοκυμαντέρ στα σχολεία

Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησα το επιμορφωτικό σεμινάριο “Αναπτύσσοντας ντοκυμαντέρ στα σχολεία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου MEDEAnet για την αξιοποίηση των Ψηφιακών Μέσων στη μάθηση. Το workshop  διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με τη Σχολή Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στις 22-24 Νοεμβρίου 2013, στη Θεσσαλονίκη, με συμμετοχή 30 εκπαιδευτικών από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Κεντρική εισηγήτρια στο σεμινάριο ήταν η σκηνοθέτης και εκπαιδευτικός Οπτικοακουστικών Μέσων Μαρία Λεωνίδα που ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στις προσδοκίες των επιμορφούμενων, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως, εκτός από βαθειά γνώση του αντικειμένου της, διαθέτει και σημαντική εμπειρία από την πολύχρονη συνεργασία της με εκπαιδευτικούς και μαθητές των διαφόρων εκπαιδευτικών βαθμίδων. Ουσιαστική ήταν και η συμβολή της υπεύθυνης Ψηφιακών και Κοινωνικών Μέσων της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης Σοφίας Παπαδημητρίου, καθώς και της υπόλοιπης ομάδας συντονισμού του MEDEAnet

 Μικρό δείγμα της δουλειάς μας:

 

Αυτό που έπεται είναι η ανάληψη δράσης από μέρους μας για την παραγωγή υλικού που θα ενσωματώνει όλη αυτή την καινούργια γνώση μαζί με τη φρεσκάδα της ματιάς των μαθητών μας.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ζωγραφίζοντας για την Οδύσσεια

Για να πάρουμε ιδέες για την δική μας εικονογράφηση της Οδύσσειας...

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Η "Ιθάκη" του Κ.Π. Καβάφη σε κόμικ και στα ελληνικά

Στο περιοδικό Lifo δημοσιεύτηκε σε κόμικ από την Zen Pencils το γνωστό ποίημα του Κ. Π. Καβάφη, "Ιθάκη", στα αγγλικά με βάση μια από τις γνωστότερες μετάφρασεις του από τους E. Keeley, P. Sherrard καθώς και η ελληνική του εκδοχή την οποία και παραθέτω και ελπίζω να την ευχαριστηθείτε.

.