δημιουργική … γραφή

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Αγαπητό ημερολόγιο...



Αγαπητό μου ημερολόγιο,

Προχθές καθώς πήγαινα στην παραλία της Πάργας στο δρόμο σταματήσαμε στο γιοφύρι της Άρτας, επειδή επέμεναν οι μεγάλοι, να το δούμε. Τέτοια χαρά και ενθουσιασμό που ένιωσα δεν είχαν ξανανιώσει στο βίο μου, όταν το είδα.

Χθες το βράδυ μαζί με τον Ορέστη, ο οποίος δεν είναι κακός μαθητής, κάνει ό,τι μπορεί και θέλει λέει να ακολουθήσει την τέχνη του αγιογράφου και του ζωγράφου παρόλο που είναι δουλειές χωρίς ελπίδα πήγαμε στο Αρχαίο Θέατρο «Ποσειδώνα», όπου έκανα γνωριμία με την Μόνικα. Το θέατρο αυτή την περίοδο λειτουργεί ως θερινός κινηματογράφος και παρακολούθησα τη νυχτερινή προβολή της ταινίας "Στα 200π.Χ", η οποία αναφέρεται σε κάποιες περιοχές που έχουν πόλεμο. Στην ταινία, με τις διαδηλώσεις που έκαναν οι άνθρωποι, ζητούσαν την τελευταία ελπίδα. Η ταινία ήταν γεμάτη φωνές και ουρλιαχτά. Άξιον εστί που πήγα να την δω, ακόμα και δέσμη από τριαντάφυλλα έριξαν στη σκηνή. Όμως, δυστυχώς, δεν αποφύγαμε τα πάθη της βροχής στο τέλος της παράστασης.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ Ν. Ε. ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Να δείτε που τα περιεχόμενα του διδακτικού εγχειριδίου δεν είναι μόνον το πιο βαρετό τμήμα του, αλλά και μια ευκαιρία για δημιουργική γραφή, αρκεί να έχουμε κέφι και διάθεση να παίξουμε μ' αυτά και γόνιμη φαντασία για να τα συνδυάσουμε με ενδιαφέροντα τρόπο.

Διαβάστε τα-πατώντας πάνω τους με το ποντίκι σας- για να ξέρετε τι είχαμε στη διάθεσή μας και δείτε στη συνέχεια τι καταφέραμε να κάνουμε μ' αυτό.